BiH

Inspekcija na Medicinskom fakultetu, provjerava se diploma Sebije Izetbegović

Kantonalna inspekcija boravila je jučer na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu…

Sebija Izetbegović - Screenshot/bhrt.ba

Kantonalna inspekcija boravila je jučer na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, što je i potvrđeno iz ove institucije za portal Radio Sarajevo.

Prema dostupnim informacijama, razlog je provjera diplome direktorice Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, Sebije Izetbegović.

“S ciljem zaštite javnog interesa kantonalni prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje juče su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uslova za sticanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof.dr. Sebije Izetbegović. S obzirom da nadzor na navedene okolnosti još nije okončan, drugi detalji nadzora u ovom momentu nisu poznati”, saopćili su iz Kantonalne inspekcije.

Kontaktirali smo i dekana Medicinskog fakulteta Mirsada Dorića te rektora UNSA Rifata Škrijelja kako bi saznali detalje o ovoj posjeti, ali nam nisu odgovorili na pozive do zaključenja ove vijesti.

Napomenimo da je doktor Asim Kurjak izjavio je da nije bio mentor Sebije Izetbegović u izradi doktorske disertacije.

Nakon toga, Damir Mašić, poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkog doma Parlamenta FBiH podnio je inicijativu u kojoj traži da se ispita specijalizacija i doktorat direktorice Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh