BiH

Od Živinica do Minhena ispod haube odvezao poskoka

Muškarac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana ispod haube svoga automobila iz BiH u Njemačku neznajući prevezao je zmiju.

Poskok - Gerald Simon from Pixabay

Naime, njegov rođak iz Živinica ispričao je portalu “Avaz” ovaj nesvakidašnji događaj.

“On već nekoliko godina živi u Minhenu ali je bio u posjeti rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio kući u Minhen imao je šta da vidi. Ispod haube mu se nalazio poskok kojeg je neznajući vozio od Živinica sve do Minhena”, ispričao je njegov rođak zamolivši da se ne objavljuju njihova imena.

Junuzović je tako prešao oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

“Kada je otkrio zmiju uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo interesantno jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost auta posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo”, rekao je on.

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih te da ovih zmija tamo nema.

“Pošto je u BiH bio krajem maja i početkom juna, a vrijeme je tad bilo promjenjivo, najvjerovatnije prilikom povratka sa neke lokacije zmija se neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke”, rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh