BiH

Nelson nakon razgovora s Dodikom: “Sijanje podjela sprječava razvoj”

Ambasada SAD u BiH zvaničnom twitter kanalu objavila je poruku nakon telefonskog razgovora ambasadora Nelsona i Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Eric Nelson - Vijesti.ba

U poruci stoji da su Nelson i Dodik diskutovali o vitalnom značaju anti-korupcije, vladavine prava i uzajamnog povjerenja kao centra agende koja bi omogućila sigurnost, ekonomski rast i mogućnosti bez diskriminacije.

Neuspjeh da se donesu zdravorazumske reforme i sijanje podjela sprječava sve u BiH da ostvare svoj puni potencijal, navedeno je u poruci.

Istog dana Milorad Dodik je u javnom istupu kritikovao i izazivao američku politiku u BiH, piše “VOA“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh