BiH

Novalić odgovorio: Zašto Kanton Sarajevo bespotrebno uznemirava javnost?

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je danas da je potpisan ugovor sa Kinom u vezi sa nabavkom 500.000 doza vakcina Sinopharm, a da kada je riječ o Sputnjiku V, struka tražila dodatna pojašnjenja.

Fadil Novalić - Fokus.ba

“Nikad nismo odustali niti od jedne mogućnosti za nabavku vakcina. Pfizer pokušavamo nabaviti u saradnji sa državnim nivoom, a sa Vladom KS radimo na nabavci Sputnjik V preko ruskog fonda“, kazao je Novalić.

Naglasio je i da za nabavku Sputnjika V struka tražila određena dodatna pojašnjenja. “Nije nam jasno zašto Kantonu Sarajevo smeta ono što traži struka i zašto bespotrebno uznemirava javnost. Mislim da sve nedoumice trebaju biti riješene u okviru institucija“, kazao je Novalić. prenosi “N1“.

Podsjetimo, i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić govorio je danas o problemu u vezi sa Sputnjikom V te istakao kako su iz ruskog fonda naveli da bi nakon komponente A, komponenta B bila isporučena do tri mjeseca. Inače se Sputnjik V do sada davao nakon tri sedmice, a sada bi revakcinu građani dobili nakon tri mjeseca. Kako je istakao Skočibušić, nisu sigurni kakav bi učinak bio kod takvog odgođenog vakcinisanja te su se iz tog razloga javile nedoumice


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh