BiH

Stiže stabilizacija vremena u Bosni i Hercegovini

U petak prije podne preovladavat će pretežno sunčano. Na istoku i sjeveroistoku su mogući lokalni pljuskovi. Poslije podne porast naoblake u većem dijelu naše može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Sunčano vrijeme - nap.ba

Vjetar slab do umjeren, uglavno, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 °C.

U nedjelju će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C. prenosi “N1“.

U ponedjeljak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Prema dostupnim numeričkim podacima, stabilizacija vremenskih prilika moguća je od nedjelje 13.06. Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 14°C i 19°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 26°C i 31°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 33°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh