BiH

Bratunac oblijepljen plakatima u čast Mladića

Dok cijeli svijet i sam krvnik Ratko Mladić iščekuju konačnu presudu u Hagu, s druge strane, u Bratuncu skandal, pojedinci izražavaju podršku ovom ratnom zločincu.

Bratunac oblijepljen plakatima u čast Mladića - Radio Sarajevo

Cijeli Bratunac danas je oblijepljen s likom Ratka Mladića i porukom “Bog te poživio i zdrav nam bio”.

Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja “Istočna alternativa” za RS, koje je sinoć održalo promociju filma “Uspon Ratka Mladića”, za Radiosarajevo.ba je kazao da je ono što oni žele portučiti da je Ratko Mladić za narod RS-a i ovo udruženje heroj.

“Znamo da će danas biti izrečena presuda sigurno koja neće biti povoljna za njega, ali moramo da kažemo da u ovom slučaju je Haški sud antisrpski. Potrebno je samo da ste Srbin i da ćete biti osuđeni”, kaže Pavlović.

Poručio je i da je Bratunac mjesto gdje je “Sprski narod najviše stradao”.

“Mi se zahvaljujemo Ratku Mladiću što je oslobodio Bratunac i Srebrenicu, i srpski narod. RS nije genocidna tvorenina, mi nikad to nećemo prihvatiti, žele da nam nametnu genocid, mi to ne prihvatamo. Mi nikad nećemo prihvatiti da je RS genocidna tvorevina”, naglasio je Pavlović, prenosi “Radio Sarajevo“.

Promocija filma koja je sinoć održana počela je skandaloznim stihovima pjesme “Neće Srbin biti sluga”: Na Vidovdan ubiću ga, zbog Krajine i spaljenih sela, nekome će metak u sred čela”. Prisutni su podizali tri prsta uz povike “Živjela Republika Srpska, živio Ratko Mladić”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh