BiH

Fata Orlović hospitalizirana u Tuzli

Također, kćerku Fate Orlović bilo je strah prenoćiti nakon provokacija u njenoj kući u Konjević Polju.

Fata Orlović - Hayat.ba

Nana Fata Orlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizirana je na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla, potvrđeno je za Tuzlanski.ba.

Kako je potvrdila glasnogovornica UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović, Fata Orlović je primljena u bolnicu zbog problema sa plućima koje je imala i ranije.

‘Trenutno je u toku dijagnostika i praćenje pacijentice. Tako da trenutno nemamo više informacija u vezi njenog zdravstvenog stanja’ – kazala je Aščerić-Mujedinović.

Kako nezvanično sazanjemo Fata Orlović protekle dvije noći, nakon što je u njenom dvorištu u Konjević Polju srušena nelagalno izgrađena crkva, bila je izložena provokacijama.

‘Više pijanih osoba dolazilo je pred kuću Fate Orlović. Pjevali su četničke pjesme i ljubili zemlju gdje je bila srušena crkva’ – kazao je izvor za Tuzlanski.ba. Također, dodaje da je Fatu Orović sve ovo potreslo zbog čega joj se dodatno narušilo zdravstveno stanje.

Također, kćerku Fate Orlović bilo je strah prenoćiti nakon provokacija u njenoj kući u Konjević Polju.

Podsjećamo, uklanjanje bespravno sagrađenog objekta pravoslavne crkve počelo je nakon presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasoburgu 1. oktobra 2019.

Evropski sud je utvrdio je propuste vlasti da ispoštuju konačne i obavezujuće odluke iz 1999. i 2001. godine. To je za posljedicu imalo ozbiljno narušavanje njihovog prava na imovinu. Ovim presudama je utvrđeno pravo na povrat predmetne imovine u posjed podnositelja predstavke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh