BiH

Đerlek: Građani BiH mogu direktno doći na bilo koji vakcinalni punkt

Nije potrebno da se zainteresovani građani Bosne i Hercegovine prijavljuju za vakcinaciju protiv koronavirusa u Srbiji, već mogu da dođu direktno na bilo koji vakcinalni punkt, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mogu da dođu na svaki vakcinalni punkt u Srbiji i primiće bilo koju od vakcina koja je dostupna”, rekao je Đerlek za televiziju “Pink“.

On je kazao da je u Srbiji bar jednu dozu vakcine dobilo 2.588.000 građana, te da će pozicija zemlje biti dobra ako se nastavi trenutni nivo imunizacije.

“Realno je očekivati da ćemo do kraja juna imati 50 odsto vakcinisanih građana u Srbiji, a ako tome dodamo prokužene samozaražavanjem, mislim da i ako se pojavi četvrti talas, da on neće biti tolikog intenziteta”, ocenio je Đerlek


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh