BiH

Brnabić komentarisala imenovanje Schmidta: Neće biti lako

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je način na koji je postavljen novi visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt “više nego upitan, i da neće biti lako, ali da se Srbija nada jednom konstruktivnom i korektnom odnosu sa njim”.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

“Da je laka situacija? Nije. Izuzetno je teška. Ne znam koliko je na ovaj način postavljanje visokog predstavnika u skladu sa vladavinom prava, ali njima je sve dozvoljeno i sve moguće”, rekla je Brnabićeva.

Ona je kazala “da onda, poslije svega, dođu ti neki koji su tako postavili visokog predstavnika i pričaju joj o vladavini prava”.

“Nisam Schmidta nikada upoznala. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ga zna jako dobro i znaju se dugi niz godina. Tako da sam u u razgovoru sa Vučićem nekako shvatila šta su očekivanja i čemu možemo da se nadamo tu i da opet neće biti lako, ali ja se nadam jednom konstruktivnom i korektnom odnosu”, rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Premijerka Srbije je istakla da “u potpunosti razumije i bijes i frustraciju” i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, premijera RS Radovana Viškovića i svih političkih predstavnika i vlasti i opozicije RS.

“Potpuno mogu to da razumijem”, istakla je Brnabić, komentarišući nedavni sastanak u Beogradu Vučića sa političkim predstavnicima vlasti i opozicije Republike Srpske.

Brnabić je ocijenila da je “Vučić jedina osoba koja može sve njih skupi na jednom mjestu, te da su to oni i sami na sastanku rekli”.

“Vučić je jedina osoba koja, kada Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, predloži sastanak, on kaže – ovdje je potrebno nacionalno jedinstvo i pozove sve, da svi i dođu. To su svi oni i sami rekli – `predsjedniče Vučiću, vi ste jedina osoba koja sve nas može da okupi na jednom mestu u isto vreme u jednoj prostoriji`”, navela je ona.

Brnabić je rekla da je i povodom toga što “Vučić može da ujedini i poziciju i opoziciju u RS, ponovo razmišljala koliko bi lako bilo svim onima koji žele da destabilizuju region, Srbiju, srpski narod, gdje god živio, da uradi samo jednu stvar – da nema Aleksandra Vučića”. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh