BiH

Stanivuković: Pozivam građane da dođu sutra ispred MUP-a RS da me podrže

Rekli smo da ćemo porušiti “Kajak”, jer je nelegalno izgrađen i to ćemo učiniti, kazao je

Draško Stanivuković Facebook

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, održao je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je iznio optužbe na račun vlasti u Republici Srpskoj. Naveo je da ga ometaju u obavljanju gradonačelničkih obaveza i da “živimo u privatnoj državi”.

– Sve su privatizovali, institucije nisu slobodne – kazao je Stanivuković i naglasio da je MUP RS “privatni” te da štiti kriminalce i tajkune.

Desetak tužbi porodice Dodik
Komentirao je prijave koje svakodnevno dobija, te je naveo da su one stigle od “privatnog MUP-a RS, koji štiti porodice Radišić, Dodik…”. Kazao je i da će se sutra odazvati pozivu u policiju.

– Optužen sam i za ugrožavanje sigurnosti porodice Radišić. Ako je nekome ugrožena bezbjednost, to je moja. Doći ću sutra u 10 sati na saslušanje u MUP. Ne plašim se, ali pozivam građane da dođu ispred MUP-a da me podrže i da im dokažemo ko smo mi, a ko oni – kazao je Stanivuković.

Naveo je da ima desetak tužbi od porodice Dodik i porodice Radišić, iz njihovih preduzeća.

– Ostajem pri ranijoj izjavi da je šezdesetak firmi u njihovom vlaništvu i da se radi o firmama čiji vlasnici su povezani – kazao je Stanivuković.

“Kajak” je nelegalno izgrađen
Zbog prijetnji koje prima je povećao obezbjeđenje.

– Ne bojim se i istrajat ću na poštivanju zakona. Rekli smo da ćemo porušiti “Kajak”, jer je nelegalno izgrađen i to ćemo učiniti – rekao je Stanivuković. prenosi “Avaz“.

Ukazao je i na blokade u radu, na koje nailazi od entitetskih institucija i skupštinske većine, koju u gradu predvodi SNSD.

– Oni pokušavaju da spriječe izgradnju škole u Adi, nabavku besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola – kazao je gradonačelnik i dodao da su sredstva obezbijeđena za te potrebe.

– Ako se nastave blokade i opstrukcije, desit će se kulminacija, građani će izađi na ulice – upozorio je gradonačelnik Banje Luke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh