BiH

Dodik odgovorio Bošnjacima koji poručuju “da se iselimo u Srbiju”

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je ponovio kako nema ništa protiv Bošnjaka kao naroda. Ali ima protiv “bošnjačkih politika”.

Milorad Dodik - Istokrs.com

Milorad Dodik je govoreći o stavu nekih kako treba RS dovesti u red kazao da je ovaj entitet u redu. Ali “Bosna i Hercegovina nije”, dodao je.

Istakao je kako je neprihvatljivo da Bošnjaci nameću stav Srbima i RS-u.

“Bošnjaci nam nameću priči da će stranci nametnuti stanje kakvo oni žele. Šire priču kako smo mi Srbi počinili genocidi. Čak i djeca koja su rođena poslije rata trebala bi zbog toga trpiti konsekvence”, kazao je član Državnog predsjedništva. šrenosi “Radiosarajevo“.

Dodao je kako nema ništa protiv Bošnjaka, čak…

“Cijenim Bošnjake kao narod. Imao sam prijatelje među Bošnjacima i prije, a i poslije rata. Međutim, oni nas nazivaju genocidašima. Po tome logična se stvar izvlači da se treba ukinuti Republika Srpska. Govore nam imate rezervnu zemlju Srbiju i idite tamo. Isto kad bih ja rekao Bošnjacima imate rezervnu državu pa vi idite tamo”, zaključio je Milorad Dodik.

Prvi čovjek SNSD-a danas se dotakao i teme izbora novog visokog predstavnika u državi. Još jednom je naglasio kako Christian Schmidt nema legalitet za njega. Najavio je da će o svome stavu obavijestiti i Vijeće sigurnosti.

“Obratit ću se kao član Predsjedništva generalnom sekretaru UN-a. I svim članicama Vijeće sigurnosti. Upoznat ćemo ih sa ovom situacijom. Tražit ćemo od Njemačke da razmotri tu situaciju. Da ne dovode čovjeka u nezgodan položaj. Da ga neko ovdje ne prihvati jer nema legitimitet”, kazao je na kraju Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh