BiH

Kantonalna skupština usvojila izmjene Zakona o dopunskim pravima boraca

Izvršene su popravke i dodatno preciziranje prava boraca koja su predviđena osnovnim zakonom

HNK skupština - Fokus

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je u ponedjeljak Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica u HNK-u.

U izmjenama i dopunama Zakona, između ostalog, predviđeno je pravo na novčanu egzistencijalnu naknadu u iznosu 5 maraka po mjesecu provedenom u ratu za demobilisane borce koji imaju navršenih 55 godina života do navršenih 57 godina života, pod uvjetom da je bio sudionik rata najmanje 18 mjeseci, a koji ispunjavaju i druge uvjete određene Zakonom. prenosi “Fokus“.

Izvršene su popravke i dodatno preciziranje prava boraca koja su predviđena osnovnim zakonom.

Skupština HNK-a na sjednici je usvojila Izvještaj o radu Kantonalnog javnog pravobraniteljstva za 2020. godinu, te je primila k znanju Izvještaj o radu Tužiteljstva HNK- za 2020. godinu, priopćeno je iz Skupštine HNK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh