BiH

Građani se okupili ispred Face TV: Podrška Hadžifejzoviću i novinarima

Ispred zgrade Bosmala, u sarajevskom naselju Hrasno, u kojoj se nalazi Face TV večeras su se okupili građani koji na ovaj način iskazuju podršku Senadu Hadžifejzoviću i novinarima ove TV kuće.

Građani se okupili ispred Face TV - Screenshot

– Napad na novinare i njihove porodice je nedopustiv. Svi moraju imati slobodu govora kao i druge osnovne slobode. Zahvalna sam građanima Sarajeva koji su došli podržati slobodu govora – kazala je novinarka Arijana Saračević-Helać.

Među građane je došao i Hadžifejzović, koji je napustio studio i emitovanje večerašnjeg Centralnog dnevnika.

Na skupu podrške bili su i direktor Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, roditelji male Nadin Smajlović, Denis i Amina Smajlović, Bakir Hadžiomerović, Arijana Saračević-Helać, Dario Novalić, Jasmin Duraković, Duška Jurišić…

– Ovaj napad na Face TV, smatram i napadom na mene, na vas, na novinarstvo, na slobodu govora. Onima koji ne znaju, smeta onaj koji nešto zna, koji ima svoj mozak, a ne razmišlja njihovom glavom – poručio je to večeras na početku Centralnog dnevnika Senad Hadžifejzović.

Sinoć je muškarac A.H. pokušao ući u prostorije Face TV i uputio prijetnje redakciji. Hadžifejzović je u svojoj emisiji kazao da je njegova porodica pretrpila fizički napad i da neće odustati. Kako su mediji već objavili radi se o Abdulahu Hajdareviću, zvanom Dado iz Sarajeva.

Muškarac je uhapšen, a danas ga je sarajevska policija predala u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. On je identifikovan na osnovu komentara koje je pisao na Facebooku, a u kojim je naveo da je “pokušao uletiti u zgradu Face TV-a”. Jedan od komentara koji govore o tome da je pokušavao ući na Face TV napisao je i na Facebook stranici te medijske kuće, piše “Faktor“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh