BiH

Vedrana Rudan o stradanju Palestinaca: Mislim da je Izrael fašistička država

Poznata hrvatska spisateljica Vedrana Rudan je gostovala u jednoj srbijanskoj TV emisiji.

Vedrana Rudan - Radiosarajevo

Voditeljica ju je pitala da komentira sukob u Izraelu.

“Ja bi sad mogla plakati. Ja ne mogu podnijeti smrt palestinske djece. Mislim da je Izrael fašistička zemlja, da je Natenyahu zločinac i sramim se našeg prokletog ministra vanjskih poslova koji se u moje ime, smeće jedno, izvinjava Izraelcima što pate” na početku je rekla Rudan.

“Na tu temu ne da bi plakala, na tu temu plaćem, jer ja imam unuku od deset godina. Sad mogu zamisliti kako bi se to jadno dijete osjećalo pred razorenom kućom, sa mrtvom majkom, sa mrtvim ocem, sa mrtvim djedom i bakom, i sa bombama koje dolaze, dolaze, dolaze…”, izjavila je hrvatska spisateljica.

Prema njenim riječima, u posljednjih nekoliko godina se ništa nije promijenilo i Izrael je zauzeo još veći teritorij palestinske zemlje. prenosi “Radiosarajevo“.

“Ništa se nije promijenilo, Izrael je osvojio još više zemlje i pobio još više ljudi. Mene užasava taj licemjerni, odvratni moćni svijet i političari. Ne znam šta je potrebno napraviti da se običnom čovjeku kaže to nije to”, kazala je Rudan.

“Izraelci, naravno manipulatori među njima, imaju alibi što smo mi prošli. Pa nisi ti dovijeka žrtva, pa ćeš ti zauvijek biti Hitler”, rekla je Vedrana Rudan.

Podsjećmo, Izrael se dogovorio o prekidu vatre s palestinskim grupama otpora u Gazi.

U izraelskim napadima na Gazu od 10. maja poginulo je 232 Palestinaca, uključujući 65 djece i 39 žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh