BiH

Komišić: Rekao sam Inzku – povuci potez, obaveza ti je da povučeš potez

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za N1 kazao je da je poručio visokom predstavniku Valentinu Inzku da povuče potez kada je u pitanju zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.

Na upit u kakvim su odnosima članovi Predsjendištva BiH otišli u Sloveniju, Komšić kaže da su “odnosi standardni, ništa novo i posebno”.

“Nekada izgleda mirnije, nekada ljuće. Komunikacija je na nivou profesionalnog, na nivou privatnog ne vjerujem da bi bio problem između nas – da treba nekome nešto privatno pomoći, ali jasno je da se politički razlikujemo kao nebo i zemlja. Dodik rijetko dolazi, za razliku od bivših saziva Predsjedništva, pa ste stigli i ljudski razgovarati od privatnih do velikih političkih tema, na iskren ili neiskren način, zavisi kakva je ko osoba. Toga sa Dodikom nema. On ne voli Sarajevo blago rečeno, ne voli da boravi tu. Njemu je ovo sve iritantno, smetaju mu i ove umjetničke slike gdje su džamije i tako dalje…”, naveo je Komšić. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh