BiH

Pijan Golfom namjerno pokosio goste u bašti kafića

Imao namjeru da usmrti K. Z. koji je povrijeđen, dok je Š. K. usljed teških povreda preminuo

Tužilaštvo Brčko distrikta predložilo je sudu određivanje pritvora za 24-godišnjeg Č. E., osumnjičenog da je automobilom uletio u baštu ugostiteljskog objekta u Gornjem Rahiću kod Brčkog, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Tužilaštvo Brčko distrikta otvorilo je istragu protiv Č. E. zbog sumnje da je 16. maja pijan Golfom 4 došao do ugostiteljskog objekta Aščiluk u Gornjem Rahiću, gdje je u društvu K. Z. u bašti pred objektom sjedilo više osoba.

– Sumnja se da je potom automobil parkiran u blizini naglo startao i u namjeri da usmrti K. Z. velikom brzinom ga usmjerio ka oštećenom te mu udarom vozila nanio lake povrede. Istovremeno je izazvao neposrednu opasnost po živote L. M., R. A., M. A. i drugih osoba koje su sjedile za istim stolom, dok je Š. K. nanio teške povrede opasne po život usljed kojih je tokom noći preminuo – navodi se u naredbi o provođenju istrage,piše Avaz.

Po jučerašnjoj predaji Tužilaštvu Brčko distrikta obavljeno je ispitivanje osumnjičenog, a zbog opasnosti da će dovršiti pokušano krivično djelo i utjecajem na svjedoka ometati krivični postupak tužilaštvo je danas predložilo Osnovnom sudu distrikta da osumnjičenom odredi pritvor.

U naredna 24 sata sud bi trebao donijeti odluku po ovom prijedlogu, dok u međuvremenu Tužilaštvo i brčanska policija intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za krivično djelo ubistva u pokušaju i teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh