BiH

Snijeg u maju: Vrh Bjelašnice prekriven pahuljama

Snijeg u maju iznenadio nas je i ove godine. Iako su meteorolozi najavili promjenljivo oblačno vrijeme, ali s ugodnim temperaturama, to nije slučaj na Bjelašnici. Na kamerama koje su zabilježile vremenske prilike na ovoj olimpijskoj ljepotici može se vidjeti da je na vrhu Bjelašnice pao snijeg.

Bjelašnica - Radiosarajevo

Čini se kako vremenske prilike pokazuju da je ovaj period u godini sve, samo ne proljeće. Tako nas snijeg može iznenaditi čak i u maju, kada bismo se, po pravilu već trebali kupati.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi, a rijeđe i slaba grmljavina.
Temperatura zraka izmjerena u 14 sati na Bjelašnici je iznosila 0 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh