BiH

Na inicijativu gradskih vlasti Burse – Iz Turske u BiH stiže pomoć od 160 ležaja, 100 kreveta i hiljadu deka

Grad Bursa u Turskoj je pokrenuo akciju pomoći za poplavama pogođene gradove u Bosni i Hercegovini prikupivši namještaj koji je u dva kamiona već poslat u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

No image - Haber.ba


BiH i Turska (Foto: Arhiva)

Naime, na inicijativu gradskih vlasti Burse na čijem čelu se nalazi gradonačelnik Recep Altepe, poplavama ugroženim stanovnicima u BiH poslat je konvoj sa namještajem koji se sastoji od ležaja, kreveta i deka.

U akciji pomoći za BiH prikupljeno je 160 ležaja, 100 kreveta i hiljadu deka.

Gradonačelnik Altepe je prije polaska kamiona za BiH izjavio kako je cijela Turska potresena katastrofom koja je pogodila BiH.

“Prvo nas je potresla velika nesreća u rudniku Soma, a onda i ova nesreća u BiH. Naša prijateljska zemlja BiH je doživjela najveću katastrofu u posljednjih 120 godina. Milion ljudi je pogođeno strašnim poplavama, uništene su mnoge škole, bolnice i zgrade. Prijateljstvo se prepoznaje u teškim vremenima”, rekao je Altepe.

Napomenuo je da će Turska i turski narod pružiti svaki vid pomoći stanovnicima BiH koji su pretrpjeli velike štete u poplavama.

“Turska u ova teška vremena suosjeća sa Bosnom. I ovdje u Bursi smo pokrenuli akciju pomoći. U prvoj etapi smo poslali dva kamiona. Grad Bursa je poslao i dvije ekipe za spašavanje i oni će procijeniti šta je stanovnicima na tom području još potrebno. Grad Bursa će poslati pomoć u Olovo i u Doboj. Želimo na ovaj način da pokažemo naše prijateljstvo prema BiH”, kazao je gradonačelnik Burse.

Dodao je da će pomoć biti poslata i u općine Sanski Most, Maglaj, Zenicu, Tuzlu, Brčko i Šamac.

(anadolija)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh