BiH

Direktor sarajevske Hitne pomoći nakon skupštine: “Ne, tako mi Gospodara Kabe”

Skupština Kantona Sarajevo danas je razmatrala izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 13 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2019. godinu.

Adem Zalihić - Faktor.ba

Usvojeni su izvještaji Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavoda za javno zdravstvo KS i Zavoda za medicinu rada KS, piše “Crna-hronika“.

No, podršku Skupštine nisu dobili izvještaji Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavoda za bolesti ovisnosti KS, Doma zdravlja Kantona Sarajevo, Apoteka Sarajevo, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu i Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da na prvom dijelu ove sjednice prije sedam dana, zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu.

A, nakon završene sjednice, reagirao je direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić, koji je poručio:

“Izvještaj Hitne pomoći za 2019. na Skupštini KS nije prošao!!!

– najpozitivniji finansijski izvještaj ikada, od kada postoji Hitna pomoć
– federalni ured za reviziju javnih institucija dao pozitivno mišljenje za 2019.
– otvorili u 2019. punkt u općini Centar
– pokrenuli proceduru uspostave hitne pomoći na motoru 2019.
– pokrenuli instalaciju AED uređaja u KS u 2019.
– kroz novi edukativni centar prošlo oko 3000 ljudi u 2019

Sve ovo je palo u vodu na Skupštini KS! Pravo i pravda na sarajevski način!” – piše RadioSarajevo.

Dodao je Zalihić i post scriptum u kojem je napisao:

“Sulud je bio pokušaj varanja Allaha od strane onih koji su postavljali mreže petkom, a da bi lovili subotom, tako i vjernici iz NIP-a [Narod i pravda, op.pr] glasanjem kao suzdržani, a u suštini protiv, misle da će nas prevariti i biti amnestirani od ove nepravde: Ne, tako mi Gospodara Kabe!”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh