BiH

Desna ruka Stanivukovića: Uhapšen Ivan Begić

Begić je, bez opiranja, otišao u Policijsku upravu Banja Luka u pratnji policije

Ivan Begić - Avaz

Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banja Luka, danas je uhapšen i priveden u Policijsku upravu Banja Luka.

Policija je Begića, inače prvog saradnika Draška Stanivukovića, uhapsila ispred njegove kuće nakon što se nije odazvao na informativni razgovor u Polcijsku upravu Banja Luka, javlja BN.

Prilikom hapšenja policajac je rekao Begiću da ga moraju privesti u policijsku stanicu na osnovu člana 37 Zakona o unutrašnjim poslovima zato što, kako je naveo, Begić nije postupio po članu 36 Zakona o policijskim poslovima. prenosi “Avaz“.

Begić je, bez opiranja, otišao u Policijsku upravu Banja Luka u pratnji policije.

Begić je prethodnih dana izjavio da se neće javiti na saslušanje u banjalučkoj policiji.

– Ja sam rekao da policija nažalost u svoj toj trci da nas kažnjava nije bila u stanju da mi uruči poziv za saslušanje. Nije mi poziv uručen lično, nego je ostavljen kod komšija. Iz medija sam saznao za taj poziv, a tako jednom neprofesionalnom, bahatom i bezobrazom pozivu se neću odazvati. Valjda MUP ima valjanu adresu – izjavio je tada Begić.

Begić je rekao kako je obavijestio policiju o tome, te tvrdi da ta okupljanja i korona-žurke nisu ‘navodni’ – nego su objavljeni i video-snimci.

– Objavio sam i snimke i dokaze. Obavijestio sam policiju na 122. Moj poziv su zaprimili, nisam obavijestio komunalnu policiju. Ono što ću uraditi i što pravni tim PDP priprema je krivična prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima”, izjavio je prije par dana medijima Ivan Begić.

Ivan Begić


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh