BiH

Pojavio se najnoviji non-paper kojim se predviđa ukidanje RS?

I dok vlasti Republike Srpske priželjkuju otvaranje nekih novih karata oko uređenja BiH, u javnost je plasiran novi prijedlog iscrtavanja granica na Balkanu, koji je poguban za Republiku Srpsku, navodi BN televizija koja prenosi detalje ovog nezvaničnog dokumenta.

non paper - BN

BN televizija navodi kako smo zatrpani “non-paperima”, nezvaničnim dokumentima o prekrajanju zapadnog Balkana, s akcentom na Bosnu i Hercegovinu.

Igra “non-paperima” može da se pretvori u opasnu rabotu, “igru s vatrom” i da bude povod nekog novog insceniranog oružanog sukoba.

I dok vlasti Republike Srpske priželjkuju otvaranje novih karata oko uređenja BiH, u javnost je plasiran novi prijedlog iscrtavanja granica na Balkanu, koji je poguban po Republiku Srpsku.

Po tom scenariju, kako navode, Republika Srpska ne bi postojala.

Prijedlog nazvan “Non-paper za novu BiH, Savez suverenih i nezavisnih država Bosne i Hrvatske”, dostavljen je na adrese svih značajnih institucija, političkih stranaka, ličnosti i medija Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj “non-paper” je smjernica je da se Bosna i Hercegovina udruži u jednu državnu cjelinu, odnosno u jedan “Savez suverenih nezavisnih država Bosne i Hrvatske”.

“Bosna i Hrvatska su ekonomski, kulturno, istorijski itekako vezani. Stoga, ako treba, može se to navesti i dokazati na desetine i stotine pisanih stranica kao prilog”, navodi se u tom dokumentu i dodaje da bi bilo sve transparentno i demokratski od ideje do realizacije.

Ostatak teksta čitajte na OVOM linku.

Podvucimo, da još niko od zvaničnika u BiH nije komentirao ovaj novi “non-paper”, tako da ne možemo potvrditi da zaista i postoji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh