BiH

Konačno se oglasio i Vjekoslav Mandić: Tražit ću izvještaj zbog čega je s KCUS-a otišlo 13 ljekara

Povodom informacije da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) čak 13 anesteziologa dalo otkaz oglasio se i federalni ministar zdravstva Vjeksolav Mandić.

KCUS - Screenshot

Mandić je poručio da će zatražiti izvještaj o okolnostima zbog kojih je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
“U skladu sa svojim nadležnostima tražit ću izvješće članova Upravnog vijeća ispred Vlade FBiH i ravnateljice KCUS-a, te očitovanje vezano za novonastalu situaciju s anesteziolozima”, izjavio je federalni ministar zdravlja Vjekoslav Mandić.

Naglasio je da će biti zatražena informacija i da li su traženi prekidi radnog odnosa od strane anesteziologa, kao i o razlozima. prenosi “Klix“.

Posebno će biti zatražena informacija na koji način će biti organiziran proces rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi, naročito kod zbrinjavanja pacijenata oboljelih od COVID-19.

Podsjetimo, većinski vlasnik u smislu upravljačkih struktura KCUS-a je upravo Vlada FBiH i jedino oni imaju ingerencije da smjenjuju i imenuju menadžment te ustanove. Današnja informacija o odlasku 13 ljekara, koji su u jednom danu dali ostavku mnoge je šokirala, ali i zabrinula najviše zbog bojazni da li će zbog svega trpjeti proces rada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh