BiH

Džaferović: Rukovodstvo RS i NSRS čine sve da se ukinu taj enitet

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, kazao je kako “rukovodstvo RS i NSRS čine sve da se ukine taj entitet”.

Šefik Džaferović - N1info.com

“Ovo šta rade vodi ka tome. To je podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je međunarodni ugovor u kojem je nastao entitet RS. BiH je postojala prije toga. To je država sa hiljadugodišnjom historijom. Ona će postojati i ako ne bude Dejtona, a RS i entiteti neće. Ovo je moja poruka zastupnicima u NSRS – da vode računa o tome. Da ne traže hljeba nad pogačom. Da se urazume i konačno počnemo izgrađivati BiH onako kako je u Dejtonu prediveđno, Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i zakonima koje smo donijeli. Da osiguramo ravnopravnost svakom čovjeku na svakom pedalju. Da se bavimo ekonomijom, društvenim reformama i idemo u EU. To je u interesu i onih za koje zastupnici RS kažu da ih predstavljaju”, rekao je Džaferović. prenosi “N1“.

Govoreći o “suverenitetu entiteta” kazao je kako je BiH suverena država i da “nadležnost i ingerencije svih drugih nivoa proizilaze iz Ustava BiH”

“Nijedan drugi nivo vlasti ne bi mogao imati nikakvu nadležnost niti bilo kakakv ‘suverenitet’ da to nije propisano Ustavom BiH, države BiH. Potpuno je jasno da je suverenitet na državi BiH”, poručio je Džaferović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh