BiH

Izvršena primopredaja / 50.000 doza vakcine Sinopharm iz Kine stiglo u BiH

Danas je ispred skladišta Hercegovinalijeka u Rajlovcu izvršena primopredaja donacije vakcina Narodne Republike Kine narodu BiH.

Izvršena primopredaja / 50.000 doza vakcine Sinopharm iz Kine stiglo u BiH - Vijesti.ba

U ime države Bosne i Hercegovine donaciju je preuzela ministrica civilnih poslova, Ankica Gudeljević.

Donaciju je uručio ambasador Narodne Republike Kine u BiH, Ji Ping.

Riječ je o 50.000 Sinopharm vakcina koje je Narodna Republika Kina izdvojila za stanovnike Bosne i Hercegovine. Tokom ceremonije potpisano je i „Pismo primopredaje“ između Gudeljević i Ji Pinga.

Osim ambasadora Ji Pinga i ministrice Gudeljević, ceremoniji primopredaje je prisustvovao i Yuan Tongjun predstavnik kompanije Sinopharm, prenose “Vijesti“.

Ministrica Gudeljević je tokom ceremonije naglasila:

„Stara kineska mudrost glasi: „Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj“, a Kina je pokazala od samog početka pandemije da je istinski prijatelj Bosni i Hercegovini.“ Podsjetila je prisutne i na svu ostalu podršku Narodne Republike Kine.

„Sjetimo se donacije medicinske opreme i sredstava, medicinskih maski, PCR kitova za detekciju te Combo brzih testova koje je Kina u nekoliko navrata donirala Bosni i Hercegovini.

Današnja donacija je još jednom potvrdila opredijeljenost Kine da, uprkos svim problemima sa kojima se i sama susreće u borbi protiv pandemije, misli na druge i pomaže drugima.“

Na kraju svog obraćanja dodala je i da želi još jednom „zahvaliti prijateljskoj podršci u nadi da će veoma brzo doći dan kada će naši susreti preko maski, uz obaveznu distancu biti zamijenjeni rukovanjem rukom u ruci, otvorenog pogleda i lica, bez distance zbog moguće zaraze. Jednostavno da će ponovno sve to biti nova – stara realnost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh