BiH

Vlada SAD donirala komandna vozila institucijama civilne zaštite u BiH

29. april 20201.
Na današnjoj ceremoniji održanoj u kompleksu Ambasade SAD-a u Sarajevu, otpravnica poslova Ambasade SAD, Ellen Germain, uručila je vrijednu donaciju predstavnicima institucija za civilnu zaštitu u BiH, koja će dalje unaprijediti kapacitete ovih institucija da osiguraju zaštitu i pruže pomoć građanima BiH.

Donacija, komandna vozila / PR - haber.ba

Evropska komanda Vojske Sjedinjenih Država (EUCOM), putem Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a, financirala je nabavku tri prilagođena komandna vozila, a ukupna vrijednost ove donacije je oko 450.000 dolara. Danas su ova vozila uručena predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Republičke uprave civilne zaštite RS i Odjeljenju za javnu bezbijednost Vlade Brčko distrikta BiH.

Ova vozila koristiće se kao mobilne komandne stanice sa širokim spektrom primjena – kao odgovor na katastrofe, odgovor na situacije koje uključuju opasne materije, spasilačke akcije i kao podrška timovima za uklanjanje eksplozivnih sredstava. Zahvaljujući ovim vozilima, institucije koje pružaju civilnu zaštitu biće u mogućnosti bolje i brže odgovoriti u slučajevima katastrofa, prevozeći osoblje i opremu i postavljajući komandne stanice bilo gdje u Bosni i Hercegovini.

Komandan vozila / PR – Haber.ba

Ova donacija još jedan je primjer velike posvećenosti i ulaganja Sjedinjenih Država u Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh