BiH

Nedim Sladić otkrio kakvo će vrijeme biti 1. i 2. maja

Proteklih dana je u Bosni i Hercegovini bilo je nestabilno vrijeme, a 1. maj u Bosni i Hercegovini obilježit će uglavnom stabilne vremenske prilike bez većih mogućnosti za padavine – prognoze su meteorologa Nove BiH, Nedima Sladića.

Proslava prvog maja - Ilustracija/Facebook

“Možemo očekivati duže intervalne sunčanog vremena, ali i pojačani južni i jugozapadni vjetar sa kojim će se temperature zraka značajnije podići i to će usloviti znatno topliji 1. maj u odnosu na prošlogodišnji”, riječi su Sladića.

U jutarnjim satima temperature zraka će se kretati između 12 i 18 stepeni, dok će najviše dnevne temperature uglavnom između 23 i 29, a na sjeveru i sjeveroistoku BiH moguće su temperature do 31 stepen.

“Ovim temperaturama pojedini gradovi mogli bi se približiti čuvenoj granici ‘vrelog dana’, no premještanjem fronta, 2. maj će biti nestabilniji, sa nižim temperaturama zraka, ali i dalje dosta toplo”, kazao je Sladić. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh