BiH

Poslanici PSBiH odbili zaključak kojim se traži od Tegeltije da podnese ostavku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odbili su danas prihvatiti zaključak opozicionih poslanika kojim je od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije (SNSD) zatraženo da podnese ostavku na tu dužnost.

poslanici - N1

Glasanje o tom zaključku uslijedilo je nakon što su poslanici obavili raspravu o interpelaciji kojom je zatraženo otvaranje rasprave o radu Vijeća ministara BiH u cjelini, s posebnim osvrtom na postupanje Vijeća ministara BiH po pitanju iznalaženja odgovora na krizu izazvanu Covid-19 pandemijom.

Poslanici nisu prihvatili ni zaključak poslanika A-SDA Jasmina Emrića (A-SDA) kojim je od Vijeća ministara zatraženo da u roku od 60 dana pripremi i dostavi na razmatranje i usvajanje plan saniranja ekonomskih šteta uzrokovanih pandemijom Covida-19 i oporavka privrede u BiH za period 2021-2025. godina. prenosi “N1“.

Ovaj zaključak nije dobio potrebnu entitetsku većinu poslanika iz Republike Srpske, te je upućen Kolegiju doma na usaglašavanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh