BiH

Tužilaštvo BiH zatražilo produženje pritvora Dupovcu i Mutapu

Sudu BiH proslijeđen prijedlog za produženje pritvora za tri mjeseca osumnjičenima u okviru istrage o stradanju Dženana Memića

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine Sudu BiH uputilo je prijedlog da se Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, osumnjičenima u okviru istrage o stradanju Dženana Memića mjera pritvora produži za naredna tri mjeseca.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH mjera pritvora predložena je zbog “opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenih na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti”.

Prijedlog je proslijeđen Sudu BiH.

“Tužilaštvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja intenzivno provođenje istražnih radnji u narednom periodu”, istilče se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh