BiH

Gradonačelnik Mostara nakon nereda traži saradnju Veleža, Zrinjskog i njihovih navijačkih grupa

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je zbog navijačkih nereda u Mostaru odlučio pozvati predstavnike nogometnih klubova Zrinjski i Velež, kao i vođe njihovih navijačkih skupina na razgovor, kako se nemili događaji na ulicama Mostara ne bi ponavljali.

Mario Kordić - Twitter

“Ovo što se dogodili na ulicama Mostara u noći sa subote na nedjelju je nedopustiv huliganizam koji ne smijemo dozvoliti da se ponovi”, kazao je mostarski gradonačelnik za Klix.ba.

Zbog toga je kako nam pojašnjava odlučio da pozove predstavnike mostarskih klubova FKVelež i HŠK Zinjski, kao i vođe njihovih navijačkih skupina, kako bi pronašli zajedničko rješenje da se nemile scene u Mostaru ne ponavljaju, a sportsko rivalstvo ograniči na sportske terene.

Ističe kako huligansko ponašanje koje se veže za mostarske klubove i njihove navijačke skupne ne donosi dobro nikome i da se tome mora stati u kraj.

“Ono što je mene razočaralo jeste da pojedinci ovom događaju daje međunacionalnu notu što nije dobro, jer radi se o sukobu dvije navijačke skupine, odnosno klincima koje se neodgovorno ponašaju. Žao mi je da šaljemo takvu sliku u svijet i tražio sam od MUP-a da postupi shodno zakonu i da napravi sve istražne radnje te nas obavijesti o tome. Pred nama je za dvije sedmice derbi što se procjenjuje visokim rizikom i ja ću osobno sjesti sa tim momci i popričati da ne pravimo bruku od grada. Ne treba nam huliganizam nikakav i nadam se da će imati razumijevanja, ipak je sport u pitanju, volimo svoje klubove i trebamo se tako ponašati”, kazao je Kordić.

Ističe kako se mora iznaći način da zajedničkim porukama dopre do svakog pojedinca i ukaže na štetu koju nanosi huliganski ispad vezan za navijačke skupine.

Mostarski gradonačelnik je prvi oštro osudio navijačke nerede koji su se u noći sa subote na nedjelju dogodili u Mostaru, te zatražio od pripadnika MUP-a HNK da u što kraćem roku u skladu sa zakonskim odredbama kazni sudionike divljačkih nereda u Mostaru.
Osude zbog huliganskog divljanja stizale su sa svih strana, uz neizostavno podizanje međunacionalnih tenzija, koje se u Mostaru uvijek osjete više nego u drugim gradovima.

Zbog navijačkih nereda u Mostaru danas zasjeda i Gradsko vijeće Mostara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh