BiH

Niko nije slušao njegova upozorenja – Meteorolog koji je jedini predvidio dolazak poplava, sada tvrdi: Iz Bosne stiže nova opasnost!

Metereolog Igor Kovačić, koji je jedini prognozirao da dolaze snijeg i poplave, sada tvrdi da dolazi nova opasnost

No image - Haber.ba


Poplave (Foto: Arhiva)

Kovačić kaže da će sa višim temperaturama doći nova opasnost.

Dva dana prije katastrofe koja je pogodila Balkan, a najviše Bosnu i Srbiju, upozorio je na dolazeću opasnost, ali nažalost nadležne službe to nisu shvatile ozbiljno.

I pored 48 sati prednosti u odnosu na katastrofu, upozorenja nisu pokrenula pripreme za nadolazeću opasnost.

Meteorolog sada tvrdi da mjesta za opuštanje nema jer će najavljene više temperature od oko 30 stepeni,donijeti novu opasnost.

Kada se velika količina snijega u Bosni otopi, donijeće isti ili gori efekat od ovog koji sada imamo.

– Mene praktično bode u oči ova velika količina snijega na planinama Bosne, jer uz otopljenje koje stiže, a moglo bi biti i izraženije sljedeće sedmice, sve to će se naglo topiti i aktivirati sezonske planinske potoke i riječice, samo se nadam bez većih posljedica – kaže Kovačić.

U Srbiji se očekuje da će u mjestima koja su pogođena velikim poplavama, uslijed povećane temperature, doći do nadprosječnih isparenja, što će uticati na pojavu lokalnih pljuskova.

(alo.rs)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh