BiH

NELSON I SATTLER S IZETBEGOVIĆEM I ČOVIĆEM O REFORMAMA

Američki ambasador u BiH Eric Nelson i specijalni predstavnik EU Johan Sattler razgovarali su danas sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Johan Satller i Eric Nelson - Hayat

Ambasador Eric Nelson i specijalni predstavnik EU Johan Sattler sastali su se danas sa predsjedavajućim Doma naroda BiH Bakirom Izetbegovićem i zamjenikom predsjedavajućeg Draganom Čovićem, kako bi promovirali dijalog o vladavini zakona, ostvarivim izbornim i ekonomskim reformama neophodnim za povjerenje građana i napredak na putu ka EU – navode iz Ambasade SAD u BiH.

SAD čvrsto podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH te da su zapaljiva retorika i koraci za podrivanje ovih principa nerealni, neprihvatljivi i antidejtonski.

– Pored toga, ove akcije služe kao izgovor za lidere da izbjegnu odgovornost za provođenje važnih reformi kao što su uključiva izborna i ograničena ustavna reforma za slobodnije i poštenije izbore, mjere vladavine zakona kako bi se korumpirani smatrali odgovornima i ekonomske promjene koje donose radna mjesta i investicije. Prava reforma i ozbiljan dijalog, a ne destabilizirajuće akcije i retorika, ono su što će građanima BiH donijeti bolje budućnost – navodi se na Twitter nalogu Ambasade SAD-a u BiH.

poruka – hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh