BiH

Saopštenje iz kabineta gradonačelnika Banjaluke: “Stanivuković nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno snima sastanak”

Iz kabineta gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića stiglo je saopćenje u kojem tvrde da Stanivuković nije pokušao da snima sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Draško Stanivuković i Aleksandar Vučić - Novi

“Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno snima sastanak koji se danas odražao u Banskom dvoru. Svi koji su pratili svečanu akademiju mogli su da vide da je gradonačelnik tokom čitave ceremonije imao mikrofon-bubicu na svom sakou u svrhu snimanja videa sa akademije, te isto tako da je sastanak uslijedio odmah po završetku programa, zbog čega bubica nije skinuta na vrijeme”, ističu u saopćenju.

Nakon prve sugestije, gradonačelniku je bubica, kako navode, koja je nenamjerno ostala na sakou, skinuta bez ikakvih problema.

“Imajući sve to u vidu, navodi da je gradonačelnik imao plan da tajno snimi sastanak i to sa bubicom koja je bila jasno istaknuta i vidljiva na njegovom sakou tokom čitavog dana su nelogični, zlonamjerni i narušavaju ugled čitavog današnjeg događaja i institucije koju gradonačelnik predstavlja”, zaključuju iz kabineta gradonačelnika Banjaluke.

Podsjetimo, mimo protokola, gradonačelnik Banjaluke sastao se sa Aleksandrom Vučićem. Na sastanak je otišao sa bubicom, što je delegacija Srbije uvidjela i reagovala. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh