BiH

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović: ”Podržati Memorijalni centar je naša moralna obaveza”

U posjeti Memorijalnom centru u Potočarima danas je boravio poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović.

Reis Kavazović je predvodio podne namaz na musali Memorijalnog centra. Potom je posjetio Memorijalni centar, a zatim se sastao sa direktorom Emirom Suljagićem i Ševketom Hafizovićem, predsjedavajućim Upravnog odbora Memorijalnog centra.
Ovom prilikom reis-ul-ulema Kavazović je istakao važnost podrške institucijama kao što je Memorijalni centar.

"U vremenu Ramazana, pomozite rad naših institucija, rad Memorijalnog centra Srebrenica, kako bismo zajedno doprinijeli očuvanju istine o genocidu i pomogli život novih generacija koje su se vratile, rade ovdje i žele graditi svoju budućnost na zemlji svojih pradjedova", poručio je reis-ul-ulema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh