BiH

Zdravstveni radnici: “Ima nade da nam se udovolji”

Zdravstveni radnici okupljeni u dva sindikata zdravstva u HNK-a ponovo su izašli na ulice. Kao i obično zdravstveni radnici krenuli su sa Španskog trga do Covid bolnice, pa potom pred Vladu HNK-a, gdje su sindikalisti dali izjave.

Protest zdravstvenih radnika - PR / Haber.ba

Sramotno je da do danas – četiri mjeseca od početka štrajka još uvijek nemamo novi kolektivni ugovor, odnosno zakon o platama. Nije povećana plata ni po našim zahtjevima upućenim resornom ministru, ministru finansija i premijeru. Oni su odgovorni što do ovog trenutka nemamo kolektivni ugovor, rekao je predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNK-a Dalibor Vuković.

Ponovio je da sindikati u ovom trenutku traže da se donese politička odluka, te da se svi zajedno urazume, kako bi se potpisao kolektivni ugovor.

Time bi se zdravstveni radnici vratili i nastavili obavljati svoje poslove. Vrijeme je da se vratimo u domove zdravlja i bolnice, da se nastavimo cijepiti kako bi se zaustavila pandemija, a ne da na sramotan i ponižavajući način prava tražimo na ulici. Moram da kažem da ima nade da će se udovoljiti u jednom dijelu zdravstvenim radnicima, međutim mi ćemo protestvovati sve dok se ugovor ne potpiše kolektivni ugovor, rekao je Vuković.

Protest zdravstvenih radnika – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh