BiH

Počela masovna vakcinacija starijih od 75 godina u Sarajevu

Masovna imunizacija protiv koronavirusa u Kantonu Sarajevo počela je danas u Olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samaranch.

Počela masovna vakcinacija starijih od 75 godina u Sarajevu - N1

Vakcinacija starijih od 75 godina počela je u 8:00 sati, a proces vakcinacije će se odvijati u dvije smjene, piše “BHRT“.

Nakon što se na ulazu u sportsku dvoranu Zetra utvrdi dolazak na zakazan termin, redari upućuju na jedno od trideset punktnih mjesta na kojima će se vršiti vakcinacija. Tu će se morati popuniti kratak upitnik, nakon koga će biti utvrđeno da li je lice spremno primiti vakcinu.

Nakon što se primi vakcina, ide se do kraja sale gdje je pripremljen prostor za opservaciju. Tu će se čekati 15 do 20 minuta, kako bi se vidjelo da li postoje neželjene reakcije, te da bi medicinsko osoblje moglo na vrijeme reagovati.

Trenutno su na raspolaganju vakcine “AstraZenece” (donacija Srbije) nešto manje od 10.000 doza, jer i “Sinovac” – oko 1.800 (donacija Turske).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh