BiH

Sastanak u Banjaluci: Opozicija na nivou RS ima više imena, moramo biti mudri

Na sastanku gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića sa načelnikom Teslića Milanom Miličevićem razgovarano je o političkim izazovima u lokalnim zajednicama u kojima postoji kohabitacija, ali i o izborima 2022.godine.

sastanak, Banja Luka - N1

Banjaluka će formirati pravni tim za ocjenu zakonitosti amandmana na budžet i poteze skupštinske većine, najavio je Draško Stanivuković.

“Tema sastanka bilo je, nažalost, iskustvo koje je imao Teslić, a koje sada mi imamo. Ovakve vrste opstrukcija, amandmana, poteškoća nas uvaženi doktor Miličević je doktorirao. Mantra kako skupštinska većina postupala prema budžetu Teslića skoro je identična kao što je sada ovdje, u Banjaluci”, kazao je Stanivuković.

Konstatovano je da u nekoliko mjesta u RS postoji politička kriza zbog toga što načelnik (gradonačelnik) i skupštinske većine nisu ista politička opcija. Pomenuti su gradovi Banjaluka i Bijeljina.

Predsjedniku GO SDS Milanu Miličeviću ovakva situacija dosta je poznata, svježa sjećanja na prošli mandat.

“Lijepo je družiti se sa pobjednicima. Pobjednici jednu drugima mogu prenijeti iskustva, da se talas pobjede i promjena nastavi. Suočavamo se sa jednakim problemima. Funkcionisati bez skupštinske većine je teško, ali moguće. Važno je, prvo i osnovno, poštovati zakon”, kaže Miličević. Dodaje da je republička vlast prebacivanjem svoje odgovornosti i nadležnosti na Grad, pokazala nesposobnost.

Gradonačelnik Banjaluke upitan je i o tome da li ovaj sastanak ima veze sa kandidaturama za 2022. godinu, kaže:

“Opozicija na nivou RS ima više imena. Ne svode se samo na nas dvojicu, ali nam je drago, jer smo politički pobjednici. Ključno je da ćemo sutra na sastanku (na Jahorini) detaljnije o tome pričati. Ne dao Bog biti gradonačelnik ako ovakve aždaje kao sada ostanu 2022. na vlasti. Moramo biti mudri, postaviti tim koji definitivno pobjeđuje”.

Miličević dodaje:

“Naš cilj je da poslije 2022. imamo situaciju u kojoj nije važno iz koje političke situacije dolazi bilo koji načelnik/gradonačelnik iz RS. Sutrašnji sastanak opozicije je samo jedan u nizu. Važno je da među nama ne postoje sujete, ni stranačke, ni bilo koje. Poručujemo da smo spremni da preuzmemo odgovornost”. prenosi “N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh