BiH

Vremenska za naredne dvije sedmice: Za prvi maj neće biti baš najtoplije

Početkom narednog mjeseca izgledne su stabilnije vremenske prilike, stoji u prognozi vremena koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod

Oblačno vrijeme - Avaz.ba

Početkom narednog mjeseca izgledne su stabilnije vremenske prilike, stoji u prognozi vremena koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod

Oblačno uz povremene padavine prognozira se širom Bosne i Hercegovinee, a od sredine sedmice mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i južnim predjelima zemlje.

Početkom narednog mjeseca izgledne su stabilnije vremenske prilike, stoji u prognozi vremena koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

– Temperaturni režim do kraja mjeseca aprila ogledat će se u nižim vrijednostima u odnosu na uobičajene temperature za početak proljeća. Najhladnije se očekuje na prostoru centralne i jugozapadne Bosne sa jutarnjim temperaturama od 0 do 5, a dnevnim između 8 i 13°C. U ostalim regijama Bosne jutarnje od 3 do 8 i dnevne od 10 do 15°C. Na prostoru Hercegovine tokom jutra očekivane vrijednosti temperatura su od 6 do 11, a dnevnih od 13 do 18°C. prenosi “Fokus“.

Početkom narednog mjeseca prognozira se porast temperatura zraka, očekivane vrijednosti su u granicama uobičajenih. Jutarnje u Bosni od 7 do 12, u Hercegovini od 9 do 14, dnevne u Bosni do 20, u Hercegovini do 25°C.

FHMZ je objavio očekivane temperature do 5. maja za područje Sarajeva. Prema toj prognozi, za 1. maj u glavnom gradu BiH ne očekuje se baš najugodnije vrijeme. Prema toj prognozi najviša dnevna temperatura biće manja od 15 setepni Celzijevih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh