BiH

Građani danas izlaze na ulice, traže smjenu vlasti i plan borbe protiv pandemije

Demonstranti će se okupiti na dvije lokacije: vozači na platou Željezničke stanice, a pješaci ispred Zemaljskog muzeja

protesti - pixsell

U Sarajevu se danas održavaju novi protesti sa početkom u 12.05 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Organizatori, između ostalog, traže da se imenuju novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koji će u roku od 14 dana po imenovanju javnosti predstaviti jasan i provodiv Akcioni plan borbe protiv pandemije korona virusa i upravljanja krizom.

“Iako smo naše zahtjeve blagovremeno uputile poštom i predale na protokol svih ministarstava Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ponudile tri mogućnosti odgovora na naš zahtjev, niko od pomenutih nivoa se nije udostojio ni odgovoriti, a kamoli udovoljiti zahtjevima neformalne grupe građana i građanki koji su podržali proteste i zahtjeve incijative Borba za život”, saopštili su iz neformalne grupe građana grupe.

Demonstranti će se okupiti na dvije lokacije: vozači na platou Željezničke stanice, a pješaci ispred Zemaljskog muzeja.

Protestna vožnja kretat će se od platoa ispred Željezničke stanice do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića, do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Vrbanja. Protestna šetnja održat će se od Zemaljskog muzeja do Parlamentarne skupštine BiH. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh