BiH

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala sa Fabiom Scanom, predstojnikom Ureda SZO u BiH

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa predstojnikom Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Fabiom Scanom o suradnji Ministarstva s krovnom svjetskom institucijom za zdravlje.

Ministrica Ankica Gudeljević i Fabio Scano - PR / Haber.ba

Razgovarano je o mogućnostima za skoro potpisivanje novog dvogodišnjeg Sporazuma o suradnji BiH i Svjetske zdravstvene organizacije. Predstojnik Ureda SZO je najavio da ta organizacija planira provođenje Inicijative za zdravlje u zemljama Zapadnog Balkana, čime se praktično ulazi u post Covid aktivnosti.

Ministrica Ankica Gudeljević i Fabio Scano razgovarali su i o nabavi cjepiva za žitelje BiH, te je ministrica Gudeljević ukazala na nedopustivo spor proces dostave cjepiva kupljenih kroz COVAX mehanizam.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh