BiH

REISU-L-ULEMU POSJETIO MINISTAR VANJSKIH POSLOVA HRVATSKE

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman sa saradnicima posjetio je danas reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ) Husein-ef. Kavazovića.

reis Kavazović i Gordan Grlić / PR - Haber.ba

U otvorenom i prijateljskom razgovoru dotakli su brojna pitanja od zajedničkog interesa za dvije države, dva naroda, kao i dvije religijske zajednice.

Ministar Grlić Radman zahvalio je reisu-l-ulemi na susretu i konstruktivnom razgovoru, ističući važnost međureligijskog dijaloga u BiH.

Tradicionalno dobri odnosi između dvije države i dva naroda, koji su posljednjih decenija povremeno opterećivani dešavanjima u regionu, moraju se poboljšavati i produbljivati – saglasili su se sagovornici.

reis Kavazović, Gordan Glić / PR – Haber

Istakli su da je potrebno što više razgovarati i na taj način prevladati sve one podjele koje priječe da BiH postane funkcionalna i stabilna država.

Komunikacija na relaciji Sarajevo – Zagreb treba biti intenzivna i otvorena, jer se Bosna i Hercegovina oslanja na Republiku Hrvatsku na njenom putu euro-atlanskih integracija. Primjer saradnje Islamske zajednice i Katoličke crkve u BiH kao i njenih poglavara, reisu-l-uleme i kardinala Vinka Puljića, kroz Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine, mogao bi biti dobar uzor političarima kako da održavaju komunikaciju i saradnju na dobrobit obje države i oba naroda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh