BiH

Šta je Milorad Dodik rekao novom ambasadoru Turske u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je u srijedu akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Turske u BiH Sadika Babura Girgina.

Milorad Dodik i Sadika Babura Girgina - N1

Dodik je Girgina primio u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, koji mu je tom prilikom predao akreditivno pismo, a nakon toga je zabilježena i zajednička fotografija.

Dodik je novom abasadoru poželio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu.

“Nadam se da ćemo imati dobru saradnju jer cijenimo doprinos vaše zemlje”, naveo je Dodik.

“Posebno želim da prenesete pozdrave vašem predsjedniku Erdoganu, velikom čovjeku, našem prijatelju. Veoma sam zadovoljan što sam imao priliku da se sretnem s njim”.

Sadik Babur Girgin je iskusni diplomata koji je radio i kao turski ambasador u Pakistanu, a na dužnost u Sarajevo dolazi sa funkcije direktora Ureda za Centralnu Evropu i Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Turske.

Prije Girgina, dužnost ambasadora Turske u BiH obnašao je Haldun Koc. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh