BiH

U BiH danas oblačno, na planinama i u Krajini izgledan snijeg

Temperatura zraka u Bosni većinom između dva i osam stepeni Celzijusovih, u centralnim i istočnim područjima do 12, a u Hercegovini temperatura zraka uglavnom između osam i 14 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme, a slično vrijeme očekuje se i narednih dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg u nizinama je najizgledniji na području Krajine. Vjetar umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana.

Temperatura zraka u Bosni većinom između dva i osam stepeni Celzijusovih, u centralnim i istočnim područjima do 12. U Hercegovini temperatura zraka uglavnom između osam i 14 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Susnježica ili snijeg mogu padati u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko sedam stepeni, a najviša dnevna oko 11.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u Bosni se i sutra očekuje oblačno vrijeme s padavinama, a u Hercegovini djelimično vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prijepodne povremeno su mogući jaki udari vjetra. Temperatura zraka u Bosni većinom između jedan i sedam stepeni Celzijusovih. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između dva i sedam, a najviša dnevna između osam i 14 stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan stepen, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusovih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh