BiH

Bukinec: “Politika Slovenije prema BiH nepromijenjena”

Sugovornici su se složili da Bosna i Hercegovina i Republika Slovenija trebaju nastaviti razvijati svoje prijateljske odnose.

Zorica Bukinac - Vijesti.ba

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak između savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i veleposlanice Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorice Bukinac u povodu medijskih natpisa o navodnom dokumentu koji je premijer Republike Slovenije uputio predsjedniku Europskog Vijeća.

Kako je saopćeno iz Komšićevog ureda, veleposlanica Bukinec je naglasila da se politika Republike Slovenije prema Bosni i Hercegovini nije promijenila te da Republika Slovenija podržava europski put Bosne i Hercegovine i želi da se svi akteri što prije fokusiraju na ispunjenje 14 prioriteta iz mišljenja Europske komisije.

Sugovornici su se složili da Bosna i Hercegovina i Republika Slovenija trebaju nastaviti razvijati svoje prijateljske odnose, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh