BiH

Doktorica Vidović: “Prvo pismo je glupost, niko od nas ga nije napisao”

Dodala je da se autori dopisa ne kriju.

Doktorica Lejla Vidović - Screenshot

Doktorica Lejla Vidović na današnjoj pres-konferenciji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kazala je da “onu glupost od subote niko od nas, po našim saznanjima, nije pisao”, referirajući se navodno pismo koje su objavili u subotu mediji.

“Ja sam zajedno s kolegama pisala i potpisala ovaj dopis, koji je trebao biti interni naše klinike. To je nešto što je uobičajeni način na koji mi komuniciramo. Nekad u ovoj gužvi, u poslu, imate osjećaj da svaki glas se ne čuje i onda smo mi, pošto je situacija takva, u interesu pacijenata htjeli biti brži, konkretniji, efikasniji i sastavili smo taj dopis”, kazala je.

Dodala je da se autori dopisa ne kriju.

Sa svih strana nas pritišću, ali svako ko je potpisao stoji iza toga”, rekla je doktorica Vidović.

Na konstataciju novinara da se u dopisu upozorava na opasnost od respiratora koje je kupila FUCZ, doktorica Vidović je kazala da nije riječ o tome.

“Nismo mi upozorili na opasnost. Malo se izvrće. Mi smo se znači stručno odredili prema činjenicama i kvalifikacijama kakve ima taj aparat. Ja stojim iza onoga što je napisano, ali mislim da je to nešto što trebamo mi rješavati unutar KCUS-a”, kazala je Vidović, prenosi Slobodna Bosna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh