BiH

Federalno tužilaštvo od kantonalnog traži provjere navoda iz pisama anesteziologa s KCUS-a

Federalno tužilaštvo FBiH je uputilo hitni zahtjev Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu za formiranje predmeta oko navoda iz anonimnih pisama anesteziologa s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

novi

Saopćeno je iz ove institucije da se hitno zahtjeva formiranje predmeta i provjere navoda u vezi sa izvještavanjem medija o postojanju sumnje da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu upotrebu respiratora i druge probleme u funkcionisanju tzv. COVID odjela, zbog čega je navodno, više pacijenata preminulo. prenosi “Klix“.

“Kako su navedene informacije uznemirile javnost, Federalno tužilaštvo FBiH zahtjeva od Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu hitno formiranje predmeta i provjeru tih navoda, s obzirom na to da je ovo tužilaštvo stvarno i mjesno nadležno postupiti u tom predmetu”, kazali su.

U javnost su plasirana dva pisma koja problematiziraju upotrebu respiratora koji su za potrebe zdravstvenog sistema FBiH uvezeni putem kompanije “Srebrena malina”, a koji prema vještačenju Tužilaštva BiH nisu namijenjeni za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh