BiH

Završen sastanak Sebije Izetbegović i ministra Vranića

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo danas je održan sastanak ministra zdravstva KS-a Harisa Vranića i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Sebija Izetbegoviić - Radiosarajevo

Izetbegović je na sastanak stigla u tačno zakazano vrijeme, devet sati, noseći dokumentaciju.

Nakon sastanka, obratio se i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je također prisustvovao ovom sastanku te Vranić.

“Sastanak je trajao duže od dva sata. KCUS nije prihvatio naš zaključak, a njihov je bio neprihvatljiv sa naše strane. U narednom periodu se mora uspostaviti bolja komunikacija i KCUS mora prestati biti zatvorena tvrđava”, rekao je Vranić.

Forto je rekao da se “nakon njihovog uvjeravanja”, tražili da se formira stručno tijelo u koje će ući članovi svih osnivača i suosnivača kako bi se utvrdile sve činjenice.

Kada je riječ o pismima, navode da postoji samo drugo, ali da se radi o “Internoj komunikaciji” te da je tačno.

Forto je rekao da je tražio da uđe i federalna inspekcija u ovu bolnicu, ali je KCUS to odbio.

Podsjetimo, u subotu su se u javnosti pojavila dva pisma, navodno, anesteziologa s KCUS-a u kojima su iznesene teške optužbe na račun kineskih respiratora koji su nabavljeni u procesu preko Srebrene maline, što je kupovina o čijoj zakonitosti odlučuje Sud BiH.

S KCUS-a su demantirali sve navode, u dva navrata.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su danas za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da znaju za navode, ali da čekaju da se utvrdi ko je tačno nadležan za provjere – oni ili Tužilaštvo BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh