BiH

Žene SDA stale u odbranu mendžmenta KCUS-a: Morbidna politička kampanja

Žene SDA najoštrije osuđuju “medijske manipulacije i nasrtaje na zdravstvene radnike uposlene u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), koji već više od godinu dana ulažu ogromne napore da pruže pomoć pacijentima oboljelim od koronavirusa”.

sda - Facebook

Kako su rekle u svom saopćenju, objavljivanjem i predstavljanjem “anonimnog pisma kao vjerodostojnog dokumenta” ne vrši se samo pritisak na direktoricu, menadžment i sve uposlenike KCUS-a već i na hiljade građana koji svakodnevno koriste usluge te zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

“Ugrožavanje povjerenja građana u zdravstveni sistem zbog političkih interesa i to u jeku trećeg talasa pandemije neodgovorno je prije svega prema tim građanima, a zatim i prema zdravstvenim radnicima koji su već mjesecima na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa. S obzirom na aktere, metode i kanale kojim se od nepotpisanog dokumenta nastoji kreirati afera i više je nego jasno da se radi o politički motivisanoj kampanji”, stoji u objavi.

Navode da zvanični podaci ukazuju na činjenicu da je smrtnost od zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo među najmanjima u Bosni i Hercegovini, a upravo se na KCUS-u pruža pomoć onim najtežim pacijentima, što kažu da dovoljno govori o rezultatima rada uposlenika te ustanove i njenog menadžmenta. prenosi “Klix“.

“Dok sve države svijeta nastoje jedinstveno djelovati u pokušaju suzbijanja širenja pandemije i spašavanja ljudskih života, u Kantonu Sarajevo se ova pošast nastoji iskoristiti za skupljanje političkih poena i nanošenje štete oponentima. Pokušaji da vrijedni i požrtvovani zdravstveni radnici budu kolateralna šteta nemoralnih političkih obračuna su neprihvatljivi”, dodaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh