BiH

BiH – Alarmantno stanje u Bijeljini, poplavljeno 25 sela i 4.000 kuća! (VIDEO)

Uprkos nadljudskim naporima, rijeka Drina nije zaustavljena ni preusmjerena na ustavi kod Orlovog polja i trenutno se u Bijeljini ponavlja katastrofalna poplava iz 2010. godine, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić.

No image - Haber.ba


Poplave u Bijeljini (Foto: Cafe.ba)

Prema njegovim riječima, snagom tri Drine – sa protokom od 3.000 metara kubnih u sekundi, voda se razlijeva preko naselja Amajlije i Popovi i prilazi do Etno-sela “Stanišići” i naselja Novi Dvorovi i Dvorovi.

Kanal Dašnica propušta na dva mjesta u blizini zgrade Centra javne bezbjednosti, gdje stanovništvo vrećama pijeska zaprečava širenje vode ka centru grada.

Mićić kaže da je situacija vrlo teška jer, osim Drine, ovaj put gradu prijete i sve unutrašnje vode, četiri nabujale rječice i kanal kroz koji sada, praktično, teče podmajevička rječica Јanja i dio Drine koja je srušila most iza ustave i preliva se ka gradu.

Poplavljeno je već 25 sela i 4.000 kuća, a na udaru vode je hiljade domaćinstava uz kanal koji protiče kroz centar grada.

(srna)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh