BiH

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC DONIRALA DEVET LAPTOPA ZA DJECU I OMLADINU BEZ RODITELJSKOG STARANJA

Fabrika cementa Lukavac je u četvrtak, 01.04.2021., uručila devet laptopa Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Ova donacija je podrška projektu „MOJ WEB – MOJA BUDUĆNOST“ koji je pokrenulo udruženje građana „Venus Amica“ iz Tuzle u saradnji sa JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i JU Centar za socijalni rad Tuzla.

Laptopi dodjela / PR - Haber.ba

„Djeci je neophodna naša pomoć i dužnost nam je svima da se pobrinemo za ovu najosjetljiviju kategoriju naše zajednice. Cilj samog projekta je edukacija i stvaranje boljih šansi za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja. Naša donacija je mala pomoć za njihovu svjetliju budućnost, jer nakon završetka srednjeg obrazovanja napuštaju dom i moraju se brinuti sami o sebi. Tokom tromjesečne edukacije „Osnove web dizajna“ steći će neophodna znanja i certifikat u ovoj oblasti. To bi im trebalo omogućiti lakše pronalaženje posla i finansijsku neovisnost“ – kazao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje Lukavac Cementa.

Laptopi dodjela / PR – Haber.ba

Važno je istaći da donirani laptopi ostaju u trajnom vlasništvu polaznika edukacije. Fabrika cementa Lukavac će se i nadalje zalagati za kvalitetno obrazovanje djece i mladih kako bi dobili jedanke šanse za bolju budućnost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh