BiH

U Sarajevu preminulo 25 osoba, 140 novozaraženih, 673 na bolničkom liječenju

U toku noći u laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu testirano je 337 uzoraka na prisustvo koronavirusa, od kojih je 140 pozitivnih iz Kantona Sarajevo. Preminulo je 25 osoba.

KCUS - Depo.ba

Na bolničkom liječenju u KCUS-u nalazi se 487 teških covid bolesnika, od kojih je 51 u intenzivnoj njezi, a 19 ih je u izuzetno teškom stanju. U Infektivnoj klinici nalazi se 90 bolesnika, a na lokalitetu na Podhrastovima 108.

Među uposlenicima KCUS-a njih 197 je pozitivnih na COVID-19, a 63 se nalaze u izolaciji. Zaključno sa današnjim danom 462 uposlenika KCUS-a nalaze se na bolovanju.

U posljednja 24 sata u Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” je opservirano 113 pacijenata i pružena 181 usluga. Na bolničko liječenje je primljeno 9 pacijenata, a 10 je otpušteno kući.

Jutrošnji broj hospitaliziranih u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog bolesti COVID-19 iznosi 186 pacijenata, od kojih je 11 na postintenzivnoj njezi, 10 je na intenzivnoj, na respiratoru su četiri pacijenta, a 8 je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Prvi dan aprila u Covid odjelu je prošao bez smrtnih ishoda. prenosi “Faktor“.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je bilo ukupno 899 pregleda ,10 operacija, 2 poroda, a pruženo je skoro 6 hiljada usluga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh